donderdag 25 juni 2009

Flux chair, flux stoel
Nu te koop bij Joost West

Meteen bestellen!


Ontwerp van Douwe Jacobsen & Tom Schouten de "Flux chair"

De Flux chair combineert op innovatieve wijze design met de voordelen van opvouwbaar meubilair. Opgevouwen is de Fluxchair eenvoudig draagbaar en plat op te bergen. Deze enveloppe is binnen 10 seconden om te vouwen als design stoel.

Leuk als gadget of relatiegeschenk!

Afmetingen (koffer): 75 x 85 x 1.6 cm.

Materiaal: Polypropuleen met een mat finish

Verkrijgbaar in de kleuren: original white & original Black

flux-dimensions.png

Douwe Jacobs en Tom Schouten

Voor zijn afstuderen was Douwe begin 2008 op zoek naar inspiratie voor een lijn vouwmeubels. Hij kwam zodoende op het spoor van kunstenaars die in papier de meest bijzondere vormen vouwen met gekromde vouwlijnen. De stoel die hij op een avond als vanzelf vouwde heeft hem sindsdien niet meer losgelaten. Een klein schaalmodelletje van papier, mooi van vorm en verbazingwekkend sterk.

Samen met studievriend Tom die even daarvoor ook was afgestudeerd is Flux Furniture opgezet en is sindsdien hard gewerkt om van dat papieren modelletje tot een productierijp en gepatenteerd product te komen.

Honderden papieren modelletjes en vele prototypes zijn er aan de Fluxchair voorafgegaan. Douwe`s buurmeisje Quincy had de absolute primeur zij zat als eerste in een (toen nog kartonnen) prototype van de Fluxchair.

Kijk voor een filmpje van de stoel op: flux chair film